Archief

Midden-Delfland sluit zich aan bij bid World Expo 2025

Als de World Expo van 2025 in Rotterdam en omgeving wordt gehouden, gaat ook Midden-Delfland een belangrijke rol spelen. Dat blijkt uit een brief van de gemeente waarin het de kandidaatstelling van de havenstad onderschrijft. In die brief wordt tevens geschetst hoe het Midden-Delflandgebied er over tien jaar uitziet.

"Midden-Delfland nodigt de bezoeker uit om op verkenning te gaan in de agrarische tuin van de toekomst", schrijft de gemeente in een toelichting op de inzet van Midden-Delfland voor de Expo. Bezoekers kunnen over tien jaar met de metro van de Hoeke Lijn uitstappen bij de halte Zuidbuurt/Midden-Delfland, maar ook gebruik maken van zogenoemde slow lanes: (fiets)paden waarmee je direct vanuit de stad op het platteland kunt komen.

In het gebied kunnen mensen op pad door een nieuw Oeverbos, met direct zicht op de Nieuwe Waterweg. Dat bos zorgt bovendien voor de nazuivering van afvalwater. Ook is er onder meer een Boerderij van de Toekomst, met levering aan de stad. Verder zou er een 'Rijksmuseum voor de Koe' moeten komen. Hierin is een vaste collectie te zien van Hollandse meesters met als thema het Hollands polderlandschap en kunstswerken over de koe.

De World Expo wordt elke tien jaar gehouden, dit jaar in Milaan. Rotterdam en de partners in de omgeving werken nu aan een zogenoemd bidbook, dat wordt aangeboden aan de Nederlandse regering. Die maakt in 2016 bekend of Rotterdam ook daadwerkelijk wordt voorgedragen als kandidaatstad. In 2018 wordt gekozen welke stad in 2025 zich organisator mag noemen.