Archief

World Expo 2025 niet in Nederland

De wereldtentoonstelling van 2025 wordt niet gehouden in Nederland. Rotterdam had zich aangemeld als kandidaatstad. Minoster Kamp heeft echter een streep door dat plan gezet, omdat hij er te veel financiële risico's aan vastzitten.

Midden-Delfland zou een belangrijke rol spelen tijdens de World Expo. Er moest een glazen dijk komen en een Rijksmuseum voor de Koe. Er waren ook plannen voor een zogenoemde Boerderij van de Toekomst, met levering aan de stad. Bezoekers zouden daarnaast met de metro van de Hoekse Lijn kunnen uitstappen bij de halte Zuidbuurt/Midden-Delfland, of via slow lanes vanuit de stad naar het platteland gaan. Of al deze plannen nog steeds worden gerealiseerd, is niet bekend.

De World Expo wordt eens in de tien jaar gehouden. Deelnemende landen kunnen er een beeld kunnen geven van hun economische, sociale, culturele en technische ontwikkeling. Onder meer de Eiffeltoren en het Atomium werden gerealiseerd tijdens de wereldtentoonstelling in respectievelijk Parijs en Brussel. Vorig jaar werd de World Expo gehouden in Milaan. Het Westland was daar vertegenwoordigd met een grote kas.