Archief

Dwangsom komt eraan voor Vopak

Tegen het op- en overslagbedrijf Vopak in Europoort is een dwangsomprocedure in gang gezet door de milieudienst van Rijnmond. Reden is het herhaaldelijk veroorzaken van stankoverlast, waarmee de vergunningseisen worden overtreden.

De milieudienst kreeg tussen vrijdag 30 november en dinsdag 11 december met tussenpozen klachten van olielucht uit Maassluis en Rozenburg en, afhankelijk van de windrichting, ook uit Brielle, Hellevoetsluis en Vierpolders.

Vopak meldt op zijn website, dat de klachten waarschijnlijk veroorzaakt worden door een partij zeer sterk ruikende stookolie in combinatie met een storing in een van de dampverwerkingsinstallaties op de terminal. "Wij betreuren ten zeerste dat er opnieuw overlast is veroorzaakt. Het onder controle krijgen van de stankoverlast heeft hoge prioriteit", aldus Vopak.

Vopak heeft besloten om volgend jaar geurverwerkinginstallaties te bouwen. Deze verbranden alle emissie en geur. Totdat deze units gebouwd zijn en in gebruik kunnen worden genomen, wordt er gewerkt met verschillende tijdelijke maatregelen. Deze helpen wel volgens Vopak, maar geven geen volledige zekerheid.

Categorieen:
Maassluis Algemeen