Archief
Regio15

Regio15

'Stevige gesprekken' en boetes voor vernielen politiecamera's De Lier

De vier verdachten die voorafgaand aan de Sinterklaasintocht in De Lier werden aangehouden voor het vernielen van de politiecamera's hebben na een 'stevig gesprek' met de officier van justitie een bekeuring van 500 euro gekregen. Dat laat het Openbaar Ministerie (OM) weten aan de WOS.

De verdachten van de vernieling van de politiecamera's zijn een 20-jarige en een 23-jarige uit De Lier, een 45-jarige uit Naaldwijk en een 53-jarige uit Den Haag. Meerdere politiecamera's in de Hoofdstraat in De Lier werden voorafgaand aan de intocht besmeurd met purschuim. De brandweer moest met een hoogwerker komen om de camera's schoon te krijgen. Met het opleggen van de geldboete worden de verdachten niet meer verder vervolgd en is hun zaak afgedaan.

Verder werden er bij de intocht nog verschillende andere mensen aangehouden. Achteraf bleken drie verdachten onterecht als verdachte te zijn aangemerkt, zij zijn vrijgelaten en worden dus niet vervolgd. Een andere verdachte heeft ook een geldboete gekregen en wordt ook niet verder vervolgd. Het OM moet nog bepalen wat er met de laatste verdachte, iemand die de ME heeft bekogeld, gaat gebeuren.

Categorieen:
Nieuws 112 De Lier Westland