Archief

Nieuw woongebied Dijkpolder heet Wilgenrijk

Het nieuwe woongebied in de Dijkpolder in Maassluis krijgt de naam Wilgenrijk. Dat heeft grondeigenaar Lely laten weten, nadat de gemeenteraad dinsdagavond akkoord is gegaan met het voorgelegde bestemmingsplan.

In de komende tien jaar zullen er naar verwachting 1.150 nieuwe woningen worden gebouwd, voornamelijk in een relatief duur segment, en krijgt het woongebied een landelijke uitstraling. Als in de loop der jaren blijkt dat er meer behoefte is, kunnen er nog eens 600 woningen bijgebouwd worden.

Projectontwikkelaar Wilgenrijk BV laat weten, dat de eerste kopers zich al hebben gemeld voordat de plannen definitief waren. Zij komen te wonen in een hofje aan de Weverskade. In totaal komen daar elf nieuwe woningen.

Langs de A20 komt een geluidswal bestaande uit natuurlijk materiaal. Volgens wethouder Keijzer wordt zo snel mogelijk begonnen met de voorbereidende werkzaamheden hiervan. Een directe aansluiting vanuit de wijk op de snelweg komt er niet, omdat Rijkswaterstaat hiervoor geen geld beschikbaar wil stellen. Wel is hiervoor in de plannen ruimte voor ingeboekt.

Wilgenrijk krijgt wel twee ontsluitingswegen. Een wordt aangesloten op de kruising Westlandseweg met de Uiverlaan en de tweede met de kruising Westlandseweg en de Doctor Jan Schoutenlaan.

Op de laatste is veel kritiek, omdat hiervoor een een 17e eeuwse boerderij moet wijken. Om deze reden wilde D66 als enige fractie niet instemmen met het bestemmingsplan voor de Dijkpolder. Wilgenrijk BV heeft laten weten dat als er een partij is die de boerderij aan de Weverskade 118 geheel of gedeeltelijk wil verplaatsen, ze bereid is om daarover te praten.

Categorieen:
Maassluis Algemeen