Archief
Signbiblio

Signbiblio

Kort sportnieuws week 47: Van Duijvenbode klaar bij 'Finals'

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van al het kleine(re) sportnieuws, waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Darts - Dirk van Duijvenbode is bij de Players Championship Finals in Minehead uitgeschakeld. De 's-Gravenzander verloor in de kwartfinale van Rob Cross: 10-3.

Paardensport - Menner IJsbrand Chardon is bij de wereldbekerwedstrijd vierspannen in Stockholm op de tweede plek geëindigd. Het goud ging naar Boyd Exell en Michael Brauchle (Duitsland) werd derde.

Chardon sprak zondagmiddag met WOS Sport:

Zaterdag

Darts - Dirk van Duijvenbode staat zondagmiddag in de kwartfinale van de Players Championship Finals. De 30-jarige Westlander versloeg zaterdagavond Ryan Searle met 10-9. Van Duijvenbode haalde in deze partij het hoogste gemiddelde op dit toernooi ooit (112,05). De 's-Gravenzander speelt in de kwartfinale tegen Rob Cross.

Darts - Priscilla Steenbergen heeft de Italian Grand Masters op haar naam geschreven. De speelster uit Maasdijk was in de finale met 5-4 te sterk voor Paula Jacklin. Voor Steenbergen is het haar eerste titel op dit niveau.

Darts - Dirk van Duijvenbode heeft zich overtuigend geplaatst voor de derde ronde van de Players Championship Finals. De 's-Gravenzander was in Minehead met 6-1 te sterk voor de Noord-Ier Daryl Gurney. Zaterdagavond speelt hij in de volgende ronde tegen Ryan Searle.

Vrijdag

Darts - Dirk van Duijvenbode heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de Players Championship Finals. In Minehead rekende hij in de eerste ronde nipt af met de Noord-Ier Mickey Mansell. Na een 0-2 en 1-3 achterstand kwam de Westlander nog wel op een 5-4 voorsprong, maar na 5-5 moest er een beslissende leg komen. Die won Van Duijvenbode uiteindelijk met dubbel 8.

Donderdag

Tennis - Voor Arantxa Rus zit het ITF-toernooi in Valencia er na twee rondes op. De 31-jarige Monsterse verloor met 6-2 en 6-4 van Leyre Romero Gormaz uit Spanje.

Woensdag

Handbal - De dames van Quintus 3 hebben zich geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi. De tweededivisionist nam het op tegen de A1 van Quintus en won met 24-30. De ruststand was 14-15.

Tennis - Arantxa Rus is goed begonnen aan het ITF-toernooi in Valencia. De 31-jarige speelster uit Monster had geen enkele moeite met de Franse qualifier Lucie Nguyen Tan. Het werd 6-0 en 6-0.

Dinsdag

Handbal - De dames van Verburch hebben vanavond de thuiswedstrijd tegen Feyenoord gewonnen. Het werd in Poeldijk 30-24. Verburch staat bovenaan in de hoofdklasse.

Handbal - In het bekertoernooi heeft Quintus 2 vanvond gewonnen van Westlandia. In Naaldwijk werd het 20-33.

Handbal - Eredivisionist Velo heeft in de afgelopen, vrije, periode versterkt met doelvrouw Femke Erkens. Erkens speelde de afgelopen twee seizoenen niet, daarvoor was ze actief bij Kwiek, Dalfsen en Quintus.

Maandag

Voetbal - De vrouwen van VV Maasdijk hebben vanavond hun eerste overwinning van dit seizoen geboekt in de derde klasse D. Er werd met 1-0 gewonnen van Concordia. Door de zege stijgt Maasdijk één plekje, naar de een-na-laatste plaats.