WOS/Martijn Molenaar

Handbalsters Velo eenvoudig langs hekkensluiter, nipt verlies Quintus

De handbaldames van Venéco/Velo hebben bij de hervatting van de eredivisie ruim gewonnen van hekkensluiter BFC. In Wateringen werd het 37-18.

De afgelopen maand lag de eredivisie bij de dames stil vanwege het EK in Noord-Macedonië. Voor de ploeg uit Wateringen was de thuiswedstrijd tegen het Limburgse BFC een fijne wedstrijd om weer in te komen. Het werd een eenvoudige avond. Bij rust was de voorsprong al 23-4. In de tweede helft verzuimde Velo om de score tot boven de 40 treffers op te voeren.

Trainer Nico Stet is blij met de klassering van zijn ploeg:

Competitiegenoot Quintus ging op bezoek in 't Veld bij VZV nipt onderuit: 25-24. De score bleef de hele wedstrijd dicht bij elkaar. VZV had halverwege de eerste helft wel een 10-7 voorsprong, maar daar maakten de gasten uit Kwintsheul vervolgens weer 10-10 van. De ruststand was 12-11. Bij het ingaan van de laatste tien minuten van de wedstrijd had VZV een marge van twee en later drie doelpunten. Het lukte Quintus uiteindelijk niet om dat gat helemaal te dichten. Daarmee loopt de ploeg van trainer Fred Michielsen tegen de vijfde nederlaag van dit seizoen aan.

Velo en Quintus hebben in de eredivisie beide acht punten. Daarmee staan ze in de middenmoot. Volgende week staat de derby Quintus - Velo op het programma.

Heren Quintus langs PSV

De heren van Quintus hebben de thuiswedstrijd tegen PSV met 40-31 gewonnen. De Westlanders bouwden in de eerste helft al een comfortabele voorsprong op. Bij rust was de stand 25-15.

HV Quintus - PSV Handbal 41-30

HV Quintus 2 - Aristos 22-29