Mark Valstar

Zegereeks Monster voorbij na gelijkspel tegen Naaldwijk

Na zeven opeenvolgende overwinningen heeft Sportclub Monster voor de tweede keer dit seizoen in de derde klasse B puntenverlies geleden. Tegen Naaldwijk werd het 0-0.

De koploper begon met een goed gevoel aan de wedstrijd. Vorige week sloeg het nog een gat met nummer twee Lyra. Ook in dit duel had Monster het aanvallende initiatief. Het stugge Naaldwijk hield echter stand tot het einde. Achtervolger Lyra kon niet van het puntenverlies profiteren. Het speelde gelijk tegen Houtwijk. Daarachter staan Verburch, dat won van Te Werve, en Naaldwijk. Zij hebben beide nog een wedstrijd minder gespeeld. Het blijft dus onverminderd spannend met vier Westlandse ploegen in de top vier.

Excelsior pakt punt in uitwedstrijd op eigen terrein

In de wedstrijd tegen Jong Sparta heeft Excelsior Maassluis 3-3 gespeeld. Het duel werd afgewerkt op Sportpark Dijkpolder, het complex van de Maassluizers, waar ook de Rotterdammers dit seizoen hun thuiswedstrijden spelen. De wedstrijd begon goed voor Excelsior. Oud-Spartaan Pieter Langedijk krulde na tien minuten een vrije trap in het doel. Daarna viel de ploeg ver terug. Vooral slordigheden in balbezit en slecht verdedigen zorgde ervoor dat Jong Sparta bij rust comfortabel leidde met 3-1. In de tweede helft draaiden de rollen volledig om. Na twee rake kopballen van Urbanus en Langedijk ging Excelsior op jacht naar de overwinning. Daar kwam het ook een aantal keer dichtbij. Maar beide ‘thuisploegen’ moeten het doen met een punt.

Verslaggever Gerard van Dijk sprak na afloop met doelpuntenmaker Pieter Langedijk:

Tweede divisie
Jong Sparta - Excelsior Maassluis 3-3 (3-1)
Pieter Langendijk (2), Gabri Urbanus

Vierde divisie
Nieuwenhoorn - FC 's-Gravenzande 3-1 (1-0)
Roy van Beek

Alphense Boys - RKVV Westlandia 2-3 (1-2)

HVC'10 - RKDEO 3-1 (1-1)
Mitchell Bouwhuis, Glenn Boon, Jorno Reurink (strafschop)

Dennis Louter (MVV'27) reageert:

De reactie van Danny Jager (Schipluiden)

Te Werve - Verburch 2-5 (1-3)
Shane Bruinen, Vince van der Knaap (2, waarvan 1 strafschop), Stef Geertsma, Ference van den Berg