Archief
John de Kom

John de Kom

Maassluise wereldkampioen thaiboksen vol ambitie

De 21-jarige Tessa de Kom uit Maassluis is een professionele kickbokser. Maar ondanks de hoeveelheid energie die zij in het kickboksen stopt, heeft ze ook tijd voor andere dingen.

De Kom heeft afgelopen najaar de wereldtitel thaiboksen in de wacht gesleept. Het is de eerste keer dat deze gepassioneerde bokser zich wereldkampioen mag noemen.
"Ik doe de opleiding SportMarketing & Management. Daarvoor loop ik op dit moment fulltime stage. Gelukkig kan ik een aantal dagen thuiswerken, zodat het wat makkelijker te combineren is."

Op eerste kerstdag staat De Kom in Japan in de ring van een toernooi van de grootste kickboksorganisatie in de wereld. Het is een kickbokswedstrijd die valt onder dezelfde regels waaronder bijvoorbeeld wereldkampioen Rico Verhoeven bokst.

De Kom gaat zelfverzekerd naar Japan. Over haar tegenstandster zegt ze: "Het is een sterke meid. Ze is erg snel. Maar ik denk dat ik dat ook ben. En nog een stukje beter."

Haar trainer Ernst Moerkerken: "Tessa is nog ongeslagen in de competitie waarin ze nu bokst. Ze laat zien dat ze elke tegenstander kan verslaan. Ik verwacht voor haar een hele grote toekomst."

Categorieen:
Nieuws Sport Maassluis