Peter Verweij

Monster wint van en loopt uit op Lyra

De kraker in de derde klasse B is vanmiddag een prooi geworden voor Monster. De koploper versloeg nummer twee Lyra met 3-1.

De lijstaanvoerder domineerde van begin af aan. Al na drie minuten scoorde Jordi van Maanen uit een corner. Bij rust had de score al veel hoger kunnen zijn dan de uiteindelijke 2-0. Monster kreeg een aantal goede kansen, maar alleen Jesper Warbout kon na een half uur binnenschieten. Vlak na het begin van de tweede helft scoorde Ramon Bruers die derde treffer. Daarna leek het even te mis te gaan met een eigen doelpunt van Ruben de Groot. Hij verschalkte met een kopbal zijn eigen doelman Baggerman. Maar Monster bleef heer en meester. De koploper slaat nu een gat van zes punten met Lyra. Volgende week wacht Naaldwijk.

Verslaggever Ruud de Jong sprak met doelpuntenmaker Jordi van Maanen:

KMD komt terug van 3-0 achterstand

Van het verlies van Lyra hebben de andere achtervolgers, Verburch en Naaldwijk, niet kunnen profiteren. Verburch verspeelde op eigen veld een 3-0 voorsprong tegen KMD. Na een slap half uur kwam Verburch in vijf minuten tijd op een comfortabele voorsprong. Ook na de treffer van KMD'er Jesse de Waard leek er nog niks aan de hand. Maar na rust waren de rollen volledig omgedraaid. KMD scoorde direct na rust en blijft de druk opvoeren. Die druk mondde uit in de 3-3. Daar bleef het bij, maar er het meer ingezeten voor de Wateringers. Ook Naaldwijk liet punten liggen. In een matig duel met Schipluiden bleef het bij 1-1.

Jeffrey Wubben (Naaldwijk) over de 1-1:

Naaldwijk - Schipluiden WOS/Leo de Jong

Velo pakt simpel periodetitel na zege op HVV

In de eerste klasse B kan Velo een klein feestje vieren. Het pakte vanmiddag de eerste periodetitel door een overwinning op HVV. In Den Haag werd het 0-3. Eerst scoorde Delano Vogel vanaf randje strafschopgebied, vlak voor rust verdubbelde Mart Dubbeld de score en vanuit een strafschop schoot Tony van den IJssel koeltjes de derde binnen. Nacompetitie is veiliggesteld en Velo staat nog altijd ongeslagen op de eerste plaats.

HVV - Velo 0-3 (0-2)
Delano Vogel, Mart Dubbeld, Tony van den IJssel (strafschop)

Duindorp - MVV’27 4-4 (3-1)
Dennis Louter, Lourens van Rooijen, Bouke Schipper, Wouter van Alphen (strafschop)