Archief
Signbiblio

Signbiblio

Kort sportnieuws week 46: Achtste plek Leerdam op 1.500 meter

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van al het kleine(re) sportnieuws, waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zaterdag

Schaatsen - Jutta Leerdam is bij de wereldbekerwedstrijd in Heerenveen als achtste geëindigd op de 1.500 meter. De 23-jarige 's-Gravenzandse reed de eerste 1.100 meter razendsnel, maar zat er in haar laatste ronde grotendeels doorheen. Met haar 1.55,65 had ze even de snelste tijd, maar in de rit daarna werd die tijd al snel verbroken. Antoinette Rijpma - de Jong won het goud.

Vrijdag

Handbal - De Nederlandse handbalsters zijn op het EK in Noord-Macedonië geëindigd op de zesde plaats. Oranje verloor vanmiddag de strijd om plek 5 van Zweden: 37-32. Rinka Duijndam uit Wateringen keepte als tweede doelvrouw een kwartier. Kelly Vollebregt zat opnieuw op de tribune en heeft daarmee het hele toernooi geen speeltijd gehad.

Woensdag

Darts - Dirk van Duijvenbode is klaar op de Grand Slam of Darts. De 30-jarige 's-Gravenzander werd ingemaakt door Joe Cullen: 4-10.

Handbal - Het Nederlandse team heeft vanavond op het EK met ruime cijfers (42-25) gewonnen van Montenegro. Rinka Duijndam kwam heel kort in actie, Kelly Vollebregt zat opnieuw op de tribune. Nederland speelt vrijdag nog om de vijfde en zesde plek.

Tennis - Arantxa Rus heeft vandaag al in de eerste ronde van het ITF-toernooi van Sharm El Sheikh (Egypte) verloren. De 31-jarige Monsterse ging met 6-4, 3-6 en 6-4 onderuit tegen Hong Yi Cody Wong uit Hong Kong. Vorige week won Rus nog het toernooi in Sharm El Sheikh.

Dinsdag

Voetbal - In het Haaglanden Voetbal Toernooi heeft FC 's-Gravenzande vanavond met 3-0 gewonnen van Wippolder. SV Den Hoorn speelde met 3-3 gelijk bij SVC'08, maar was na strafschoppen wel de beste. Westlandia-zaterdag ging met 1-4 onderuit tegen Scheveningen.

Voetbal - Excelsior Maassluis heeft zich vanavond geplaatst voor de volgende ronde van de Fidus Cup. De Maassluizers waren met 2-0 te sterk voor CVV Zwervers.

Maandag

Darts - Dirk van Duijvenbode heeft vanavond ook zijn laatste groepswedstrijd bij de Grand Slam of Darts gewonnen. Nadat hij eerder Rob Cross en Martin Schindler versloeg, was hij nu met 5-3 te sterk voor de Tsjech Adam Gawlas. Daarmee is de Westlander groepswinnaar.

Handbal - De Nederlandse handbalsters hebben gisteravond op het EK met 29-29 gelijkgespeeld tegen Spanje. Daarmee lijkt de ploeg uitgeschakeld voor de knock-outs. De Wateringse doelvrouw Rinka Duijndam speelde een groot deel van de wedstrijd. Ze kreeg 23 schoten tegen en redde er vijf. Kelly Vollebregt zat wel bij de wedstrijdselectie, maar kwam niet in actie.