Archief
Signbiblio

Signbiblio

Kort sportnieuws week 45: Van Duijvenbode naar volgende ronde Grand Slam

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van al het kleine(re) sportnieuws, waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Darts - Dirk van Duijvenbode heeft ook zijn tweede groepswedstrijd op de Grand Slam of Darts gewonnen. Na een 1-3 achterstand, won hij uiteindelijk met 5-3 van de Engelsman Rob Cross. De 's-Gravenzander heeft zich hiermee al geplaatst voor de volgende ronde.

Zaterdag

Darts - Dirk van Duijvenbode is goed begonnen aan de groepsfase van de Grand Slam of Dars. De 's-Gravenzander was vanmiddag met 5-4 te sterk voor de Duitser Martin Schindler.

Schaatsen - Jutta Leerdam heeft bij de wereldbekerwedstrijd in Stavanger (Noo) een tiende plaats behaald op de 1.500 meter. De 's-Gravenzandse reed een tijd van 1.59,56. Het goud ging naar de Japanse Miho Takagi.

Tennis - Arantxa Rus heeft de finale bereikt op het ITF-toernooi in Sharm El Sheikh. Vanmorgen versloeg ze in de halve finale de Française Tessah Andrianjafitrimo.

Vrijdag

Hockey - De hockeydames van HV Westland hebben in de bekercompetitie met 1-3 gewonnen van Ypenburg. Daarmee zijn ze door naar de volgende ronde.

Handbal - De Nederlandse handbaldames hebben op het EK in Noord-Macedonië een nederlaag geleden tegen Duitsland. Het werd 28-36. Tweede doelvrouw Rinka Duijndam uit Wateringen speelde een kwartier, maar kon met twee reddingen (tien schoten) haar team niet redden. Kelly Vollebregt zat opnieuw op de tribune.

Tennis - Arantxa Rus staat morgen in de halve finale van het ITF-toernooi in Sharm El Sheikh. De 31-jarige Monsterse had vanmorgen in de kwartfinale weinig problemen met de Thaise Lanlana Tararudee. Het werd 6-2 en 6-3.

Donderdag

Tennis - Arantxa Rus heeft zich vanmorgen geplaatst voor de kwartfinale van het ITF-toernooi in Sharm El Sheikh (Egypte). De 31-jarige Monsterse rekende in twee sets af met Nina Stojanovic uit Servië: 7-5 en 6-3.

Wielrennen - Minke Bakker uit Monster blijft ook volgend jaar actief bij haar huidige ploeg. Er is wel een nieuwe sponsor, waardoor de naam van het team in 2023 verandert in Duolar-Chevalmeire.

Woensdag

Handbal - De Nederlandse handbalsters hebben de EK-wedstrijd tegen Frankrijk vanavond met 26-24 verloren. Rinka Duijndam uit Wateringen kwam als tweede doelvrouw kort in actie. Kelly Vollebregt zat wederom op de tribune.

Tennis - Arantxa Rus is in Sharm El Sheikh (Egypte) doorgedrongen tot de tweede ronde. De 31-jarige Monsterse versloeg vandaag Melania Delai met 6-3 en 6-0.

Voetbal - Jeugdspeler Tim van Marrewijk maakt per direct deel uit van de zondagselectie van Westlandia. De middenvelder mocht de afgelopen drie wedstrijden al in de basis starten bij de Naaldwijkse club. Ouanis Kellouh stopt per direct met selectievoetbal.

Wielrennen - Daan van den Berg heeft een nieuwe ploeg gevonden. De Lierenaar rijdt in 2023 voor Benediction Kitei Pro 2020, een continentale ploeg gevestigd in Rwanda. De afgelopen tijd trok de ploeg ook al andere renners aan uit onder andere België en Nederland. Van den Berg was dit jaar als junior actief bij wielerclub Willebrord Wil Vooruit.

Darts - De loting voor de groepsfase van de Grand Slam of Darts is bekend. Dirk van Duijvenbode is ingedeeld in groep D met Rob Cross, Martin Schindler en Adam Gawlas. De Grand Slam of Darts wordt gespeeld van 12 tot en met 20 november.

Dinsdag

Handbal - De mannen van WPK/Westlandia hebben de bekerwedstrijd tegen Groene Ster vanavond gewonnen. In Naaldwijk werd het 32-28.

Handbal - De dames van Quintus spelen in de European Cup beide wedstrijden tegen Zug in Zwitserland. Het tweeluik wordt gespeeld op 10 en 11 december.

Maandag

Handbal - Rinka Duijndam kwam tijdens de EK-wedsdtrijd tegen Noord-Macedonië tien minuten in actie. Ze hield twee van de drie ballen uit haar doel. Oranje won met 15-30 en is door naar de volgende ronde. Kelly Vollebregt zat opnieuw op de bank.