WOS/Martijn Molenaar

Westlandia hard onderuit tegen Hoogeveen

Westlandia heeft de bal zondagmiddag vaak uit het net moeten vissen. In de vierde divisie A werd de ploeg thuis overklast door Hoogeveen: 1-6.

Westlandia begon met een goed gevoel aan de wedstrijd. De laatste twee duels, beiden op zaterdagavond gespeeld, werden immers gewonnen.

In de eerste helft zag het er ook goed uit voor de ploeg uit Naaldwijk. De eerste kansen waren voor hen en na zo'n 20 minuten spelen kwam de 1-0 op het scorebord. Een vrije trap van Sergi Roeleveld werd door Hidde van der Arend op doel gekopt en ging er via Zion Valies in. Pas vlak voor rust kwam Hoogeveen op gelijke hoogte met een schot van afstand.

Na rust ging het mis. De kansen waren vooral voor Hoogeveen en zeven minuten na rust kwam de uitploeg op voorsprong. In het laatste kwartier raakte Westlandia het helemaal kwijt. De 1-3 werd in minuut 75 ingeleid door een fout in de defensie. In de vijf minuten die daarop volgden scoorde Hoogeveen nóg twee keer. Hoogeveen bleek zeer effectief in het afronden van de kansen en dat lieten ze een paar minuten voor tijd nog een keer zien. In minuut 87 werd de definitieve 1-6 op het scorebord gezet.

Ondanks de nederlaag staat Westlandia nog wel op de derde plek in de vierde klasse A. Echter hebben de achtervolgende ploegen minder wedstrijden gespeeld.