Ruime zege Quintus-mannen op EHC

De handballers van Quintus hebben in de eredivisie een eenvoudige zege geboekt op het Haagse EHC. In Kwintsheul werd het liefst 49-23.

EHC kon de Westlaners een kleine tien minuten bijbenen, daarna ging het snel. Na een kwartier was de marge opgelopen naar vijf (14-9) en bij rust was de stand liefst 25-11. Quintus werkte in de tweede helft verder aan het zelfvertrouwen. Na tien minuten was de stand opgelopen naar 33-15 en na twintig minuten stond het 42-17. De eindstand was dus 49-23.

Door de overwinning staat Quintus voorlopig op een derde plek, met 12 punten uit acht wedstrijden. Volgende week reizen de Heulenaren af naar het Limburgse Beek, waar koploper BFC (16 punten) op hen wacht.

Dames Quintus 3 aan kop in tweede divisie

In de tweede divisie bij de dames gaat promovendus Quintus 3 nu aan kop. Het heeft evenveel punten (7) als US, dat gisteravond Amsterdam met 28-33 werd verslagen. De ploeg van Quintus bestaat onder andere uit een aantal oud-speelsters van het eerste.

WPK/Westlandia volgt overigens op een punt achterstand (en een wedstrijd meer gespeeld). De Naaldwijksen waren gisteravond met 26-23 te sterk voor het tweede team van Venlo.

HV Quintus - EHC 49-23

HV Quintus 2 - Simons/ HV Artemis '15 30-31