WOS/Paul Keijzer

Honselersdijk boekt eerste thuiszege

Honselersdijk heeft de wedstrijd tegen Die Haghe met 4-1 gewonnen. Daarmee is het de eerste thuisoverwinning dit seizoen in de eerste klasse B.

Naast de eerste thuiszege is dit ook de eerste winst sinds augustus. Daarna werd er één keer gelijkgespeeld en drie keer verloren. In de twintigste minuut dribbelde Lars Ammerlaan door de verdediging, omspeelde de keeper en schoot de 1-0 binnen. Na de gelijkmaker van een dominant Die Haghe scoorde Steyn de Bruijn tegen de verhouding in een bal in de verre hoek met links. Vlak na rust werd een afvallende bal uit een hoekschop binnen geknald door Youri Riepe. Steyn de Bruijn bracht met zijn tweede doelpunt de definitieve eindstand op het scorebord.

Doelpuntenmaker Lars Ammerlaan blikt terug:

In dezelfde poule eindigde de derby tussen Den Hoorn en koploper Velo in de brilstand. De gasten uit Wateringen blijven zodoende ongeslagen aan kop gaan. Het loopt zelfs een puntje uit op achtervolger Wippolder, omdat de Delftenaren met 2-0 verloren bij Voorschoten'97.

Velo-trainer Kevin van der Geest zag het gelijkspel enigszins aankomen:

Collega John Hage (Den Hoorn) blikte eveneens terug:

Excelsior keihard onderuit in Katwijk

Het was een pijnlijke middag voor Excelsior Maassluis. Het verloor van Quick Boys met maar liefst 7-2. Na een 1-0 van de thuisploeg kwamen de Maassluizers nog op gelijke hoogte door een vrije trap van Gabri Urbanus. Daarna bleek Quick Boys veel effectiever. De achterstand was bij rust nog te overzien met 3-1. Daarna vloog de ene naar de andere bal erin. Een onmachtig Excelsior is na een ongeslagen reeks van tien wedstrijden weer met beide benen op de grond gezet in Katwijk.

Maasdijk verliest topper in vierde klasse

Het topaffiche van vandaag was Maasdijk - Hermes-DVS. De nummer drie en twee van de vierde klasse E. De score werd al snel geopend door de bezoekers. Daarna bracht Kevin van de Berg de ploegen weer naast elkaar via een strafschop. Aan de andere kant was het weer Hermes dat ditmaal uit een kans vanaf elf meter scoorde. De tweede helft was spectaculair qua doelpunten. Eerst scoorde Hermes de 1-3. Maasdijk moest risico nemen en werd steeds slordiger. René van der Lee bracht met een stift de spanning terug, maar met die zoektocht naar de gelijkmaker werd vergeten te verdedigen. Hermes scoorde een vierde treffer. Een late treffer van Nick van Vliet mocht niet baten. Maasdijk leidt een gevoelige nederlaag in de strijd om de bovenste plaatsen.