Archieffoto WOS

Rus knokt, maar redt het niet tegen Zidansek

Tennisster Arantxa Rus is er vanmorgen (Nederlandse tijd) niet in geslaagd om de tweede ronde te bereiken op de Australian Open.

De 31-jarige speelster uit Monster maakte er tegen Tamara Zidansek (nummer 29 van de plaatsingslijst) een spannende wedstrijd in, maar ging uiteindelijk onderuit in de tiebreak van de derde set.

Rus won de eerste set met 3-6, maar de tweede set ging met 6-3 naar haar tegenstander uit Slovenië. In de derde set pakte Zidansek direct een break voorsprong en dus moest Rus in de achtervolging. De Westlandse overleefde bij een 5-4 achterstand zelfs drie wedstrijdpunten, knokte zich daarna terug naar een 5-6 voorsprong, maar uiteindelijk moest het aankomen op een tiebreak.

Die tiebreak begon dramatisch voor de Monsterse, die direct op een 5-0 achterstand kwam, maar Rus maakte er 6-5 van en daarna zelfs 6-6. Vervolgens gingen de punten heen en weer. Toch was het Zidansek die met 10-8 in de tiebreak aan het langste eind trok.

Rus is nog niet helemaal klaar in het dubbelspel. Samen met de Spaanse Nuria Parriza Diaz is ze nog actief in het dubbelspel.