Archief
Archieffoto HVHW

Archieffoto HVHW

Dylan Hoogerwerf mag opnieuw naar Olympische Spelen

Dylan Hoogerwerf doet volgende maand mee aan de Olympische Winterspelen in Peking.

De selectiecommissie Shorttrack van de KNSB heeft de 26-jarige Wateringer vandaag het laatste resterende ticket toegewezen. Voor Hoogerwerf worden het na 2018 (Pyeongchang) zijn tweede Olympische Spelen.

Eind vorig jaar maakte bondscoach Jeroen Otter bij zowel de mannen als de vrouwen bekend, welke vier shorttrackers al zeker waren van 'Peking'. Hoogerwerf, al jaren een vaste waarde van de nationale selectie, zat daar toen niet bij. Voor hem was het dus zaak om goede vorm te tonen op trainingen en wedstrijden. Dat deed de Westlander dan ook; begin deze maand werd hij opnieuw Nederlands kampioen shorttrack.

Hoogerwerf rijdt in Peking de 500 meter en maakt tevens deel uit van de mannen-aflossingsploeg. Zijn toernooi begint op vrijdag 11 februari met kwalificaties voor de 500 meter en de halve finale aflossing. Op zondag 13 februari staan de kwart- en halve finale en de finale op het programma bij de 500 meter en op woensdag 16 februari is de finale van de aflossing.

Alle wedstrijden worden in Peking 's avonds gereden en zullen gezien het tijdsverschil 's nachts te zien zijn in Nederland.

Dalrymple reserve

De eveneens in Wateringen woonachtige Georgie Dalrymple hoopte bij de vrouwen nog op een Olympisch ticket, maar moet genoegen nemen met een reserverol. Dalrymple reist dus mee naar Peking, maar kan alleen in actie komen als een van haar collega's ziek wordt of geblesseerd raakt. De shorttrackers vliegen op 26 januari naar China.