Archief
Team Jumbo-Visma

Team Jumbo-Visma

Hofstede twee jaar langer bij Jumbo-Visma

Wielrenner Lennard Hofstede blijft ook de komende jaren actief bij zijn ploeg Jumbo-Visma.

De 25-jarige Poeldijker heeft zijn contract met twee seizoenen verlengd. Hofstede rijdt sinds vorig jaar bij de geel-zwarte formatie. Daarvoor was hij twee jaar actief bij Team Sunweb.

Het nieuws van de contractverlenging volgt een dag nadat de Westlander lang in beeld reed tijdens de ronde van Hongarije. Hofstede maakte daar in de derde etappe deel uit van een kopgroep en besloot er op zo'n 18 kilometer van de meet alleen vandoor te gaan. Met nog 6 kilometer te gaan, werd hij echter ingelopen door het peloton.

Ronde van Spanje

Hofstede is bij het grote publiek vooral bekend door zijn Ronde van Spanje van vorig jaar. Na een val in de eerste rit, reed hij anderhalve week zwaar gehavend rond en haalde hij vaak met moeite de eindstreep. In het laatste deel van de etappekoers ging het beter en was hij belangrijk als tempomaker. Mede daardoor werd zijn ploeggenoot Primoz Roglic eindwinnaar van de Vuelta.

Hofstede, die ook dit jaar de Vuelta zal rijden, krijgt bij zijn ploeg steeds meer een rol als wegkapitein. Daarin is hij het verlengstuk van de ploegleiders in de koers zelf, zo liet hij eerder weten in gesprek met WOS Sport.