Archief
SV Den Hoorn

SV Den Hoorn

Zondagvoetbal Den Hoorn verdwijnt op termijn: 'KNVB maakt die beslissing voor ons'

SV Den Hoorn is een van de weinige voetbalclubs in onze regio die nog op zondag spelen, maar heel lang zal dat niet meer duren.

Dat verwacht althans voorzitter Frank van Mil. "Maar dat ligt niet aan ons, we gaan die keuze niet zelf maken. Dat gaat de KNVB wel voor ons doen", zegt hij in gesprek met het WOS-radioprogramma WOS Sport. Al jaren neemt het aantal zondagclubs af in Nederland, onder andere omdat voetballers graag op zaterdagavond willen stappen en dan niet de volgende dag op het veld willen staan. Verenigingen maken daarom de overstap naar 'de zaterdag'.

Van Mil: "Straks zijn er bijna geen clubs meer over op zondag. En wij zijn niet van plan om heel veel kilometers te maken (voor verre uitwedstrijden, red.). De KNVB heeft de mond vol over duurzaamheid en de zaken goed regelen voor regionale clubs, dan zullen ze dit zeker gaan oppakken. Ik ga er vanuit dat het van zaterdag naar zondag in elkaar overloopt, dan ga wij daar wel in mee."

Coronavirus

Ook SV Den Hoorn was de afgelopen maanden veel bezig met het coronavirus. Eigenlijk al vanaf het begin, omdat het Reinier de Graaf-ziekenhuis op het sportcomplex aan de Zuidhoornseweg een speciale huisartsenpost wilde inrichten. Uiteindelijk ging dat niet door.

Door de coronacrisis mist de club enkele tienduizenden euro's aan extra inkomsten, vooral op het gebied van kantineomzet. "Maar we zijn een financieel gezonde club en bestaan niet van de kantineomzet alleen."

Frank van Mil in gesprek met WOS Sport: