Archief

SV Den Hoorn: 'zaterdag-probleem' speelt bij ons niet

Voetbalvereniging Velo heeft donderdag aangegeven na dit seizoen te stoppen met de zondagselectie. Er was de laatste jaren steeds minder animo van (jeugd)spelers om voor dat elftal uit te komen en liever kiezen voor de zaterdag. Bij 'buurman' en competitiegenoot in de eerste klasse B SV Den Hoorn is de situatie echter totaal anders. "Dit speelt bij ons totaal niet", zegt vice-voorzitter Nic van Marrewijk.

In onze regio stapten de afgelopen twaalf jaar meerdere clubs over naar de zaterdag: van VDL (2007/08) en MSV'71 (2009/10) tot meer recent Verburch (2014/15) en Schipluiden (2015/16), allemaal zegden ze het zondagvoetbal vaarwel. De reden: spelers willen op zaterdagavond stappen en zondag lang in bed blijven liggen. "Maar bij ons is er niemand binnen de vereniging die aangeeft liever op zaterdag te willen spelen", laat Van Marrewijk desgevraagd weten aan WOS Media. "En als je nagaat dat spelers van het tweede vaak al om 10.30 uur moeten spelen, die hebben dan niet veel van hun bed gezien."

Van Marrewijk heeft geen aanwijsbare reden voor de wens om op zondag te blijven spelen. "Als bestuur promoten we het niet, maar er is verder ook geen animo voor."

Overigens zijn er in Den Hoorn überhaupt weinig mogelijkheden op het complex om seniorenteams op zaterdag te laten spelen. Daar is het complex simpelweg te klein voor "We hebben 64 jeugdteams. Als je daar nog senioren bij moet passen, dat gaat niet."

Wel vindt de vice-voorzitter het jammer dat de derby met Velo straks verdwijnt. "Eerder raakten we Schipluiden kwijt, die derby was echt een happening. En nu zie je veel Schipluidenaren die op zondag bij ons komen kijken." Het betekent wel dat er in de eerste klasse B steeds meer tegenstanders van buiten Delft, Rotterdam en Den Haag bijkomen. "We zijn het inmiddels wel gewend om verder het land in te gaan. Eerst moesten we al richting Amersfoort, nu zitten er zelfs clubs uit Brabant bij."

Categorieen:
Sport