Archief
Piet Voskamp

Piet Voskamp

SV Den Hoorn gaat op zaterdag voetballen

Het eerste elftal van voetbalclub SV Den Hoorn speelt zijn wedstrijden vanaf volgend seizoen op zaterdag.

Het bestuur van de club uit Midden-Delfland heeft besloten na 70 jaar op zondag, de overstap te maken. "De belangrijkste reden hiervoor is dat we als vereniging toekomstbestendig willen blijven", schrijft voorzitter Frank van Mil op de clubsite.

Een groot aantal clubs in de regio en omliggende gemeenten veranderden in de afgelopen jaren al van speeldag. Daardoor wordt de kwaliteit van de zondagcompetitie minder, zei Van Mil afgelopen weekend al bij WOS Sport. "De competitie op zondag wordt steeds meer afgeroomd, waardoor het een steeds zwakkere competitie wordt. Of je moet steeds verder gaan reizen voor goede tegenstanders." De club speelt nu in de eerste klasse B tegen steeds meer ploegen uit Brabant.

Beluister het gesprek met Van Mil terug

De voorzitter hoopte dat het zogenoemde 'weekendvoetbal' - waarin zaterdag- en zondagclubs tegen elkaar spelen - kon worden ingevoerd. Maar de KNVB lijkt daar nog niet aan te willen beginnen. De bond heeft clubs nu wel de optie gegeven om horizontaal over te stappen. Dat betekent dat Den Hoorn van de eerste klasse op zondag naar de eerste klasse op zaterdag kan gaan. Voorheen waren clubs nog veroordeeld om op hun nieuwe speeldag op het laagste niveau te beginnen.

Vorige week hield de vereniging een informatieavond om de mening van leden te peilen. Na alles te hebben afgewogen, is dus gekozen om de overstap te maken. Dat betekent dat SV Den Hoorn nu bezig is aan het laatste seizoen op zondag.