Archief
Focus by Hanneke

Westlandse schaatsers in KNSB Talent Team

De Westlandse schaatsers Armand Broos en Niels d'Huy zijn opgenomen in het KNSB Talent Team voor de regio zuidwest.

De Talent Teams zijn de opvolgers van oude Regionale Talentencentra. Deze zijn afgeschaft, omdat schaatsbond KNSB hier te weinig grip op had. In de nieuwe Talent Teams zitten de meest talentvolle schaatsers vanaf 16 jaar uit de regio.

De Naaldwijker Broos (19) rijdt dit jaar bij de neo-senioren. Het afgelopen seizoen werd hij bij de A-junioren Nederlands kampioen Pure Sprint, zijn voorkeur ligt dan ook bij de sprintafstanden. Hij wil aan het begin van het nieuwe schaatsseizoen in elk geval in actie komen tijdens de Holland Cup, waar traditioneel startbewijzen voor de Nederlandse kampioenschappen te vergeven zijn.

D'Huy uit Monster (18) is nog A-junior. Hij focust zich vooral op de middenafstanden (1.000 en 1.500 meter) en mikt op deelname het NK Sprint en een ticket op zijn favoriete afstanden bij de wereldbekerwedstrijden voor junioren.

Er zitten twaalf langebaanschaatsers in het Talent Team zuidwest. Coach is Lieuwe Mulder, die afgelopen seizoen nog de Chinese schaatsploeg onder zijn hoede had.

Leerdam en Voskamp

Het komende seizoen staan ook Jutta Leerdam uit 's-Gravenzande en de Lierse Dione Voskamp weer op de schaats. Leerdam werd vorig seizoen nog wereldkampioene op de 1.000 meter tijdens de WK Afstanden. Zij rijdt voor een nieuwe ploeg, die zij samen met haar vriend Koen Verweij opstart.

Voskamp komt net als vorig jaar uit voor Development Team Fryslân (voorheen RTC Noord/Fryslân).