Archief
-Een blije Voskamp viert het goud op de teamsprint - Foto Screenshot livestream ISU

-Een blije Voskamp viert het goud op de teamsprint - Foto Screenshot livestream ISU

Dione Voskamp blijft huidige schaatsploeg trouw

Dione Voskamp schaatst ook komende winter voor de schaatsploeg van RTC Noord/Fryslân. Dat zegt de 23-jarige Lierse tegen de WOS. Het wordt haar tweede seizoen in Heerenveen. Het team gaat wel van naam veranderen, omdat het een zogenoemd Development Team wordt.

Voskamp stapte vorig jaar over van het Healthy Team naar RTC Noord/Fryslân. In haar eerste winter bij een nieuwe ploeg boekte ze direct succes. Ze plaatste zich direct voor de eerste wereldbekerwedstrijden van het seizoen. Tijdens de wedstrijd in Nagano (Japan) behaalde ze zelfs een gouden medaille op de teamsprint.

Het tweede deel van het seizoen verliep minder goed dan gehoopt. Door ziekte reed ze eind december een tegenvallend NK Afstanden. Later behaalde ze nog wel een zevende plaats op de NK Sprint en goud op het NK Pure Sprint en het NK voor neo-senioren.

De huidige coronamaatregelen gooien nog wel roet in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De eerste gezamenlijke trainingen stonden gepland vanaf 1 mei, maar de rijders zullen nu vooral individueel aan de slag gaan.

Categorieen:
Sport