Ellen Grimbergen

Gekortwiekte Hoekse rugbyers winnen ruim van Waterland

Rugbyclub The Hookers heeft zaterdag de tweede wedstrijd op rij gewonnen. Ondanks een gebrek aan voorwaartsen, konden de Hoekenezen het Purmerendse Waterland in eigen huis met ruime cijfers verslaan.

The Hookers moest aantreden zonder Tom van Reeven, Sion Eichmuller, Chris van Yperen, Sjoerd Dijkshoorn en Sharif Omara, allen voorwaartsen, en de backs Bob Duivestein en Tristan Roeleveld. Toch brachten try's van Duncan Jansen en Niels van der Ploeg plus de bijbehorende conversies (Kevin Lenssen) de ruststand op 0-14.

Kort voor rust werd winger Justin van Boven uit het veld gestuurd met een rode kaart, vanwege een vermeende hoge tackle. Volgens meerdere ooggetuigen was dat heel streng gestraft. De tegenstander van Van Boven kwam er af met geel (een 10 minuten straf), ondanks het normaal rood-waardige 'slaan'.

Maar ook met een man meer werden de Noord Hollanders niet echt gevaarlijk. Try's van Hans Krommenhoek, René de Vries en Bas van den Heerik en nog één conversie brachten de eindstand op 0-31 voor The Hookers.

De volgende wedstrijd is op 11 januari. Dan ontvangen de Hoekenezen aan de Rondgang de Oisterwijk Oysters.