Ellen Grimbergen

Hoekse rugbyers revancheren zich

The Hookers heeft zaterdag direct revanche op zichzelf genomen na de kansloze nederlaag van een week eerder tegen Eemland. In Delft wonnen de Hoekse rugbyers nu met 22-54 van de studentenclub DSR-C.

Toch zag het er bij de rust niet naar uit dat de Hoekenezen een ruime overwinning zouden boeken. Hoewel de ruststand van 12-20 al in het voordeel van The Hookers was, hadden de Delftenaren duidelijk het betere van het spel in de eerste helft, zo vond ook de Hoekse achterban.

Maar in de tweede helft waren de Hoekenezen zo mogelijk nog effectiever bij de kansen die zich voordeden. Voordat DSR-C voor eigen publiek iets terug kon doen, was de voorsprong van de bezoekers al opgelopen naar 12-42. Via 17-54 werd de eindstand bepaald op 22-54.

Komende zaterdag gaat The Hookers, nu in rustiger vaarwater op de ranglijst, naar Purmerend voor het duel tegen het puntloos onderaan staande Waterland.