Archief
WOS

WOS

Trainer Zwinkels: Bij Quintus bouwen aan een nieuw team

De dames van Quintus beginnen het nieuwe handbalseizoen komend weekend direct met een pittige klus. Het Finse HIFK Helsinki komt op bezoek voor de eerste ronde van de Europese EHF Cup. Na het vertrek van enkele bepalende speelsters afgelopen zomer, moet trainer René Zwinkels dit seizoen bouwen aan een nieuwe ploeg.

Quintus kende een succesvol seizoen in de Challenge Cup, het derde Europese toernooi. De Heulse ploeg werd pas in de halve finales uitgeschakeld door het Poolse Pogon Szczecin. Omdat Quintus de Nederlandse beker won, is het nu ingedeeld in de EHF Cup, een niveau boven de Challenge Cup.

Zwinkels nam afgelopen zomer afscheid van aanvoerster Cynthia Devilee-Grift, Britt van Steekelenburg, Susan de Bakker, Daisy Hage, Lisanne Zwinkels en Lisa Warmerdam. Speelsters die goed waren voor een groot aantal wedstrijden en doelpunten op het hoogste niveau. Daardoor begint Quintus voor een groot deel weer opnieuw. Mede daardoor heeft de Europese campagne niet de hoogste prioriteit: "We moeten bouwen aan een nieuw team, speelsters moeten op elkaar ingespeeld raken. Daar hebben we nog weken, misschien wel maanden voor nodig."

Toch is de blik nu wel gericht op komend weekeinde, wanneer HIFK Helsinki dus op bezoek komt. Zwinkels heeft zijn huiswerk al gedaan. "De Finse competitie staat niet heel hoog aangeschreven, maar de top is daar wel heel sterk. We hebben al heel wat beelden gezien, maar het wordt afwachten."

Voordeel is in elk geval dat Quintus beide wedstrijden in Kwintsheul afwerkt. "Je hoeft niet te reizen, je bent in je eigen omgeving met een hele hoop supporters. Nadeel is dat je twee zware wedstrijden in één weekend speelt." In overleg met de tegenstander is echter gekozen voor deze oplossing, om zo kosten voor beide clubs te kunnen besparen.

Omdat de ploeg nu veel Europese ervaring mist, kan Zwinkels ook tevreden zijn als Quintus niet wint. "Als ze een goede wedstrijd spelen, ik een positieve ontwikkeling zie in het samenspel en we een goed resultaat neerzetten."

Categorieen:
Sport