Bekerwinst voor Quintus-dames

De handbalsters van Quintus hebben in Almere de nationale beker gewonnen. In een spannende finale won de ploeg uit Kwintsheul met 24-27 van Handbal Venlo.

De dames van Quintus kwamen sterk uit de startblokken en stonden na tien minuten op een 1-5 voorsprong. Na die goede beginfase kregen de Heulse dames het vooral aanvallend moeilijk, waardoor Venlo terugkwam tot 6-8. Bij rust was de stand 10-13 in het voordeel van Quintus.

Na de rust drong Venlo aan en verkleinde de score tot 18-19, maar mede door een goed keepende Esther de Vos en de scoringsdrift van Daisy Hage (14 doelpunten), kon Quintus de voorsprong vergroten naar 19-22.

In de slotfase werd het nog spannend, doordat een offensief Venlo op gelijke hoogte kwam: 23-23. Met nog vijf minuten op de klok liet Quintus zich echter niet van de wijs brengen en bracht de eindstand op 24-27, waardoor de beker voor vijfde keer en voor het eerst sinds 2008 weer in handen is van de dames van Quintus.

Dorien van Wissen was de enige speelster bij Quintus die al eerder met de beker omhoog had gestaan. Zij won elf jaar geleden de beker toen won de Heulse ploeg voor de laatste keer en was wederom een Limburgse ploeg de tegenstander, namelijk V&L. Handbal Venlo stond voor de eerste keer in de clubhistorie in de finale van de beker.

Doelpuntenmakers: Daisy Hage (14), Lisanne Zwinkels (3), Anouk Zwinkels (3), Britt van Steekelenburg (3), Angelique van Duijvenbode (3), Lois Strik (1)

Bekerwinsten uit tien finales: 1979, 2006, 2007, 2008 en 2019.