Archief
Marga Snijders

Marga Snijders

Geen finale voor handbalsters Quintus in Challenge Cup

Het is de handbalsters van Quintus zaterdag niet gelukt om de finale van de Europese Challenge Cup te bereiken. De Heulse ploeg moest na de verloren heenwedstrijd in Westland tegen Pogon Szczecin een verschil van vier goals goedmaken. Dat bleek niet haalbaar. In de tweede halve finalewedstrijd in Polen ging Quintus na een 14-13 ruststand uiteindelijk hard onderuit: 32-22.

Het was voor de tweede keer in de historie dat Quintus in de halve finale stond van de Challenge Cup.Daisy Hage scoorde zoals verwacht haar 200ste treffer in Europees verband. De Heulse speelster heeft nu 207 doelpunten gescoord in 35 wedstrijden. Anouk Zwinkels wist net niet haar 100ste te scoren, zij blijft steken op 99 doelpunten. Zij heeft nu wel het record van het spelen van de meeste Europese wedstrijden achter elkaar, namelijk 32. Na ruim 2 1/2 jaar stond Nicole van Meteren weer op het wedstrijdformulier bij een Europese wedstrijd. Haar laatste optreden was op 19 november 2017 tegen Istogu.

Quintus scoorde 201 doelpunten tijdens de afgelopen Europese campagne. De topscorer werd Daisy Hage met 39 treffers gevolgd door Lisanne Zwinkels met 34 doelpunten. Anouk Zwinkels gooide 30 keer raak. Jill van der Zeijden, Fem Boeters en Paulien Barendrecht maakten hun debuut op de Europese velden.

De doelpuntenmakers tegen Pogon waren: Daisy Hage (8), Lisanne Zwinkels (5), Anouk Zwinkels (2), Lois Strik (2), Britt van Steekelenburg (2), Susan de Bakker (1), Esmee Martens (1) en Iris van Aalst (1).

https://www.youtube.com/watch?v=WEHmrvcuWCw

Categorieen:
Westland Sport