Archief

'Glazen Stad' weer verzekerd van politiebegeleiding

Het bestuur van de Omloop van de Glazen stad kan opgelucht ademhalen. Het wielerevenement kan ook volgend jaar weer rekenen op begeleiding van politiemotoren. Die toezegging is zondagavond bij het juryoverleg gedaan.

Toekomstige begeleiding van de 25 politiemotoren hing aan een zijden draadje, vanwege capaciteitsproblemen binnen de politie. Daardoor zou een streep worden gezet door begeleiding van wedstrijden onder de zogenoemde 1.1 categorie.

Maar voor de Omloop van de Glazen Stad maakt de politie graag een uitzondering, zo bleek bij de vergadering. "Daar was ook inspecteur Ron Gerdes aanwezig. Hij gaf ons het verlossende woord", vertelt bestuurslid Ton van Spronsen.

De politie ondersteunt de wielerkoers met 25 agenten. Daarbuiten kan het wielercomité rekenen op de hulp van het Motor Begeleidings Team (MBT) uit Zoetermeer. Zij leveren 45 mensen en krijgen daar een vergoeding voor. Het 175 kilometer lange parcours loopt dwars door Zuid-Holland; van Hoek van Holland tot Berkel en Rodenrijs. De start en finish is op de Vogelaer in Honselersdijk.