Archief
Archieffoto

Archieffoto

Organisatie Omloop van de Glazen Stad in onzekerheid

Zondag wordt de 35ste Omloop van de Glazen Stad verreden, maar het is nog maar de vraag of de wielerkoers volgend jaar nog in dezelfde vorm kan worden gehouden. Dat zegt Ton van Spronsen namens de organisatie in WOS Sport op WOS Radio.

"We zijn in het ongewisse", aldus van Spronsen. "Van de politie hebben we nog niet gehoord of we ook volgend jaar nog 'bescherming' van hun krijgen." De organisator wijst op het voorstel van de politie om in het vervolg alleen nog maar wielerkoersen van de twee hoogste categorieën begeleiden. De Omloop van de Glazen Stad behoort daar niet toe.

"Als we straks geen begeleiding meer krijgen, moeten we alles met verkeersregelaars doen. Dat zijn er nu 45, maar straks misschien wel het dubbele." De vraag is of dat haalbaar is, want het huidige aantal verkeersregelaars slokt nu al een derde van het beschikbare budget op.

Een andere optie is om de huidige 175 kilometer door Westland, Midden-Delfland, Maassluis en omgeving om te zetten naar meerdere 'plaatselijke' omlopen van 20 kilometer door het Westland. "Maar dan moeten we vrijwel alle straten in Westland gaan afzetten", weet Van Spronsen. "Voor het publiek is het leuker, maar we moeten dan het verkeer niet gaan hinderen. De gemeente gaat ons alle medewerking geven, maar we moeten wel een goede plek vinden."

Toch ziet de organisatie dit niet zitten. "De Omloop van de Glazen Stad verdient een grotere wedstrijd te zijn dan alleen zo'n plaatselijke omloop. Maar daar hebben we grotere sponsoren voor nodig, maar die zijn moeilijk te vinden."Update maandag 13.00 uur: de organisatie kan ook volgend jaar weer rekenen op begeleiding van de politie.