Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

Van Breda soleert naar zege in 'Glazen Stad'

De Omloop van de Glazen Stad is zondagmiddag gewonnen door Rick van Breda. De renner van Monkey Town kwam na 175 kilometer koers op de Vogelaer in Honselersdijk solo over de streep, op slechts enkele seconden gevolgd door het peloton.

Een kopgroep van acht man ging er bij terugkeer in Westland vandoor. Daarin onder meer Naaldwijker Sven van Luijk en Nick van der Meer uit Honselersdijk. De acht hadden bij het ingaan van de laatste plaatselijke ronde nog zo'n vijftien seconden voorsprong op het jagende peloton, dat werd aangevoerd door de ploeg van Metec. Het peloton slaagde er dus in de koplopers bij te halen en leek zo op weg naar een massasprint.

Uiteindelijk wist Van Breda dus weg te springen en alleen over de finish te komen. Roy Eefting en Arvid de Kleijn sprintten naar de plekken twee en drie.

Afwachtingswedstrijd

Terwijl het peloton onderweg was door de regio, werden in Honselersdijk drie afwachtingswedstrijden gehouden. Yorick van Velthoven uit Naaldwijk was daarbij de tweede winnaar van het Westlands kampioenschap voor basisleden. Larissa Hartog uit De Lier was de beste bij de junior-vrouwen, bij de nieuwelingen-meisjes won Nienke Veenhof uit Oostzaan.