Archief
Stefan van Eijk

Stefan van Eijk

Badmintonners Velo ondanks nederlaag naar halve finale

De badmintonners van Le Credit Sportif Velo hebben zaterdag, ondanks een thuisnederlaag tegen AviAir Almere, de halve finale om het landskampioenschap bereikt. De Wateringers moesten minstens drie wedstrijdpunten pakken om die halve eindstrijd te halen en deden dat ook. Het werd 3-5.

Jim Middelburg en Alex Vlaar veroverden aan het begin van de avond direct het eerste punt. Zij wonnen het herendubbel met 21-13 en 21-16 van Leon Nottelman en Dennis Koppen. Na verlies in het damesdubbel en het herenenkel van Ewout Beukers, was het Tamara van der Hoeven die Velo tegen Diede Odijk overtuigend op 2-2 bracht, waardoor de Wateringse ploeg nog maar één punt nodig had.

Omdat daarna zowel het tweede heren- als het tweede damesenkel naar Almere ging, werd alle hoop gevestigd op Middelburg en Myke Halkema. Door velen worden zij gerekend tot een van de beste eredivisiekoppels in het gemengd dubbel. Zij stelden niet teleur en versloegen Nottelman en Amy Tan met 21-14 en 21-14, waardoor de halve finale een zekerheidje was.

In die halve finale neemt Velo het op tegen 'buurman' DKC uit Den Haag. Duinwijck is als koploper in de kampioenspoule al zeker van de finale.

Categorieen:
Wateringen Sport