Archief
Schermafdruk YouTube Gyori Audi ETO KC

Schermafdruk YouTube Gyori Audi ETO KC

Yvette Broch over toekomst: Ik wil mensen inspireren

Het is nog onduidelijk wat Yvette Broch gaat doen, nu ze is gestopt met tophandbal. Dat zegt ze in het programma Westlandse Sportprijzen, dat vanaf vrijdagavond te zien is op WOS TV. "Ik laat het op me afkomen", aldus de 28-jarige Monsterse. Eén ding weet ze wel zeker: "Ik wil mensen inspireren."

Ruim vijf maanden is het nu geleden dat Broch aankondigde (voorlopig) te stoppen als handbalster. Na een lang en zwaar seizoen bij haar club Györi in Hongarije, waarin ze de nationale titel en beker en de Champions League won met tussendoor ook een WK in Duitsland waarin Oranje als derde eindigde, was haar lichaam op. "Op dit moment heeft mijn lichaam rust nodig. Mijn gezondheid gaat boven alles", zei de Westlandse op 3 augustus tijdens een persconferentie in Györ.

In de tussentijd is er veel veranderd. In maandblad Helden zei ze eerder zich veel vrijer te voelen: "Ik begin de dag met meditatie, daarna is het tijd voor yoga. Ik ben nog altijd aan het graven naar mezelf." Ook gaf Broch aan voor het eerst in haar leven echt verliefd te zijn.

Tijdens het afgelopen EK handbal trad de oud-speelster van onder meer Quintus en Metz al op als analyticus bij tv-zender Ziggo. Of daar ook haar toekomst ligt, of dat Broch bijvoorbeeld gaat werken in het makelaarskantoor van haar ouders of opnieuw aan de slag gaat in de modellenwereld, dat ligt nog allemaal open. "Op dit moment wil ik mijn focus leggen op het mensen inspireren, het delen van mijn verhaal. En welke andere leuke projecten ik ga doen; ik zie het wel. Ik laat het lekker op me afkomen."

In haar verhaal wil Broch de mensen meenemen in haar proces. "De top bereiken, de beste van de wereld zijn, de Champions League winnen. Maar dat dat ook ten koste is gegaan van het fysieke en mentale aspect."

Het hele interview met Yvette Broch is vanaf vrijdagavond 19.28 uur tot aan maandagavond te zien op WOS TV in Westlandse Sportprijzen. Op donderdag 31 januari zal Broch tijdens het Westlandse Sportgala in WestlandTheater De Naald haar complete verhaal vertellen. Het gala is die avond vanaf 20.00 uur live te volgen op WOS TV.

Categorieen:
Monster Westland Sport