Ondo via nipte zeges naar top van de ranglijst

Met twee minimale overwinningen op rij hebben de korfballers van Ondo zich opgewerkt naar een gedeelde koppositie in de Tweede klasse I van de zaalcompetitie. Vorige week wonnen de 's-Gravenzanders thuis met 27-26 van Korbis en deze zaterdag moest koploper Kinderdijk er in eigen hal uiteindelijk aan geloven: 22-23.

Het Lierse Valto bleef opnieuw ongeslagen in de Eerste klasse E. Het werd thuis een bij vlagen spannende wedstrijd tegen Roda uit Westzaan. De bezoekers openden de score, waarna het gelijk opging tot 7-8. Vervolgens scoorden de Lierenaren zes keer op rij, waardoor een gaatje werd geslagen en er bij rust 13-9 op het scorebord stond.

Roda kwam kort na de rust nog terug tot 16-15, waarna Valto weer afstand nam. Maar bij 31-25 begon het bij de thuisploeg te haperen en kwam Roda terug tot 31-29. Daarna bepaalde Valto de eindstand op 33-29.

Dijkvogels is in het nieuwe jaar in zwaar weer beland. Opnieuw verloren de Maasdijkers hun competitiewedstrijd, nu tegen koploper Korbatjo. Tot 16-16 ging het nog gelijk op, maar toen bleek Dijkvogels al het kruit te hebben verschoten. Korbatjo scoorde nog zes keer, waardoor de eindstand 16-22 werd.