Archief

Korfbalcoach Schep kiest voor nieuw avontuur bij Dalto

Barry Schep vertrekt na dit seizoen verrassend als coach van Korfbal Leagueclub Blauw-Wit in Amsterdam. De 's-39-jarige Gravenzander gaat een nieuw avontuur aan bij Dalto in Driebergen.

Schep is bezig aan zijn zesde seizoen bij Blauw-Wit. In het seizoen 2016-2017 leidde hij de ploeg naar de finale in de Ziggo Dome, en veroverde hij de veldtitel en de Supercup op het veld. "Na een aantal zeer succesvolle jaren bij Blauw Wit was het tijd voor iets nieuws", zegt de Westlander op de website van zijn nieuwe club.

Dalto komt uit in de hoofdklasse, het niveau onder de Korfbal League. "Mij is gevraagd om Dalto naar de Korfbal League te loodsen en dit te doen met het talent uit de eigen opleiding en waar nodig aangevuld met nieuw talent. Dalto heeft de zaken en randvoorwaarden prima op orde en biedt dus een prima basis om op termijn terug te keren naar de Korfbal League."

Schep, die als actief korfballer twee landstitels veroverde en met het Nederlands team Europees- en wereldkampioen werd, heeft al een link met zijn nieuwe vereniging. Zijn vrouw is oud-speelster van Dalto.

Categorieen:
Westland Sport