Zaterdagvoetbal: volop spanning voor strijd om eerste periodetitel

De strijd om de eerste periode in de derde klasse B kan volgende week beslist worden in het voordeel van Lyra anders wordt de periode pas twee weken later, op de laatste speeldag, beslist. Voor deze periodetitel gaan zes streekploegen voor strijden.

Sportclub Monster is na één week de koppositie kwijtgeraakt. Op sportpark Suydervelt eindigde de derby tussen KMD en de koploper in 0-0. Lyra profiteerde van het puntverlies en is de nieuwe koploper. Op sportpark De Zweth versloeg de Lierse ploeg streekgenoot VELO met 3-1. Bob Zwinkels opende na vijf minuten spelen de score. Na ruim een half uur verdubbelde Jack Binnendijk de marge. De spanning werd vlak voor rust teruggebracht door een treffer van Ferhat Sonmez. Na de pauze zette VELO aan voor de gelijkmaker. Het was Lyra dat het laatste woord had. Een kwartier voor tijd scoorde Kevin van Velden de 3-1.

Naaldwijk ontving op sportpark De Hoge Bomen streekgenoot MVV'27. Het werd een doelpuntrijke wedstrijd die door de thuisploeg met 4-2 werd gewonnen. De Maaslanders opende de score middels Huub van Barneveldt. Thomas Karsten wist vlak voor rust de gelijkmaker te scoren. AL vroeg in de tweede helft scoorde Karsten zijn tweede van de middag. MVV'27 deed direct iets terug door een treffer van Erik van Geest. Twee doelpunten van Sebastiaan van den Berg, waarvan één strafschop, bezorgden Naaldwijk de 4-2 overwinning.

Net als sportclub Monster, VELO, Lyra,MVV'27 en Naaldwijk doet Schipluiden ook nog mee om in de strijd om de eerste periodetitel. De ploeg uit Midden-Delfland won voor de derde keer op rij. Nu werd

Na vijf keer op rij een wedstrijd tegen een streekgenoot wist Duindorp in de zesde confrontatie wel tot winst te komen. Maasdijk kreeg een 3-0 nederlaag aan de broek. Duindorp en Lyra zijn de enige ploegen die nog geen nederlaag geleden hebben.

Bij MSV'71 was de vreugde groot na de eerste winstpartij dit seizoen. De promovendus wist in Den Haag met 1-0 te winnen van Quick Steps. Matchwinner werd Jack van der Vlugt.

Verburch kon de tweede overwinning van het seizoen bijschrijven. De Poeldijkse ploeg wist aan de Arckelweg met 3-1 te winnen van GDA. Verburch gaat door de overwinning over de Madestein bewoners heen op de ranglijst. Dax Steentjes scoorde voor rust de gelijkmaker en na rust zorgde hij voor de 2-1 voorsprong. Een eigen doelpunt van GDA besliste de wedstrijd.