Zaterdagvoetbal: Schipluiden en sportclub Monster winnen derby

Twee streekderby's werden gewonnen door de thuisploeg. Schipluiden en sportclub Monster trokken aan het langste eind tegen respectievelijk KMD en Naaldwijk. Maasdijk en MVV'27 bleven steken op een gelijkspel. VELO en Verburch wonnen hun wedstrijd. Lyra en MSV'71 speelden gelijk. De wedstrijd van Quintus werd in de rust gestaakt.

De streekderby tussen Schipluiden en KMD werd na 78 minuten door de scheidsrechter tijdelijk gestaakt. De arbiter van dienst was het commentaar op zijn leiding door beide ploegen zat. Na een afkoelingsperiode werd de wedstrijd uitgespeeld. De stand bij staken was 2-2. KMD opende in de eerste helft de score. Dylan Arbouw scoorde vanaf de strafschopstip. Sjoerd Boks bracht beide ploegen op gelijk hoogte. Tom Vrijmoed bezorgde KMD een 2-1 voorsprong na de eerste helft. Op sportpark Keenenburg wist Martijn van Dorp de stand na de pauze weer gelijk te trekken. In blessuretijd scoorde Sjoerd Boks de winnende treffer voor de thuisploeg: 3-2.

De tweede derby van de middag was die tussen Maasdijk en MVV'27. Na een enerverende slotfase eindigde de wedstrijd in 2-2. De ruststand was 0-0. Aan de Lange Kruisweg opende Roberto van der Pol na 70 minuten spelen de score. Acht klokrondjes later trok Hans Bergwerff de stand gelijk. Nog geen vijf minuten later kwam de thuisploeg op een 2-1 voorsprong dankzij een treffer van Lars van der Berg. Het slotakkoord kwam op naam van Jordi Lems. Hij bezorgde MVV'27 in blessuretijd alsnog een punt.

De derde derby werd gespeeld op sportpark Polanen. Sportclub Monster ontving Naaldwijk en won met 4-1. Mike Peerboom opende de score en niet veel later Jordi van Maanen voor een 2-0 ruststand. Na de pauze schoot Sebastiaan van den Berg een penalty raak, waardoor de spanning terug was in de wedstrijd. Sportclub Monster ging op zoek naar meer treffers en via Frank van der Deijl en wederom Van Maanen kwam de 4-1 eindstand op het scorebord.

Duindorp lijkt moeilijk te verslaan door een regioploeg. Voor de vierde keer op rij eindigde een wedstrijd in een gelijkspel. Achtereenvolgens VELO (0-0), Verburch (2-2), Schipluiden (2-2) en nu ook MSV'71 kwamen niet verder dan een puntendeling tegen Duindorp. MSV'71 en Duindorp kwamen niet tot score: 0-0.

Op sportpark Madestein genoot het publiek bij de wedstrijd tussen GDA en Lyra van veel doelpunten voor rust. De 3-3 ruststand bleek 45 minuten later ook de eindstand. Voor Lyra scoorden Coen van Mil en Jack Binnendijk de eerste twee treffers. GDA wist de 0-2 achterstand gelijk te trekken voordat Gino Bozuwa de Lierse ploeg weer op voorsprong bracht. Nog voor de pauze kwam GDA voor de tweede keer langszij.

VELO kwam voor de tweede keer dit seizoen tot een halve dozijn treffers. Aan de Noordweg was de ruststand 4-0. De thuisploeg won uiteindelijk met 7-0 van Quick Steps.

Verburch boekte de eerste overwinning van het seizoen. Aan de Arckelweg won de thuisploeg met 2-0 van Ariston'80. De ruststand was 1-0 door een treffer van Xander Damen. De verdubbeling van de score kwam op naam van Dave Zwinkels.

Vierde klasse D

De wedstrijd tussen Semper Altius en Quintus is in de rust gestaakt bij een 1-0 voor Semper Altius. Reden van staken is dat de leider van de Rijswijkse ploeg een kopstoot werd uitgedeeld naar de trainer van Quintus.