Zaterdagvoetbal: doelpuntenregen in derde klasse

In de derde klasse waren een aantal spectaculaire duels te zien. Misschien niet van vanwege het spel, maar wel door het scoreverloop. KMD en VELO vermaakten het publiek met acht treffers. Dit deed MSV'71 ook. Sportclub Monster won ruim en Lyra sloeg tegen Maasdijk in de slotfase toe. Verburch moest ver in blessuretijd een nederlaag incasseren. Bij Naaldwijk was er treurnis na de beenbreuk van een speler. Quintus verloor voor de eerste keer.

Op sportpark De Hoge Bomen werd de wedstrijd tussen Naaldwijk en GDA na 81 minuten spelen gestaakt. De thuisploeg leidde met 1-0 dankzij een treffer van Rashidi Gilkes. De wedstrijd werd beëindigd nadat Frank Schipper een beenbreuk opliep.

Weer wist een regioploeg niet tot winst te komen tegen Duindorp. Achtereenvolgens VELO (0-0), Verburch (2-2) en nu ook Schipluiden kwamen niet verder dan een puntendeling tegen Duindorp. Op sportpark Duindorp in Den Haag was de uiteindelijke ruststand ook de eindstand. De ploeg uit Midden-Delfland gaf een 2-0 verkregen voorsprong weg. Sjoerd Boks opende de score gevolgd door een treffer van Marnix Reissenweber. Nog voor het einde van de eerste helft had de thuisploeg de schade weer hersteld en was de ruststand 2-2.

MVV'27 is op harde wijze de ongeslagen status kwijtgeraakt. Op sportpark De Commandeur won streekgenoot sportclub Monster met maar liefst 4-0. Voor de Monsterse ploeg was het de tweede winstpartij op rij met een marge van vier treffers. Voor MVV'27 betekende het de eerste tegentreffers van het seizoen. Vlak voor de pauze opende Jordi van Maanen de score. Zeven klokrondjes na de pauze verdubbelde Jean-Paul Saeijs de marge. Koen Warners en vervolgens Wouter Ton gooiden de wedstrijd op slot.

De dorpsderby tussen KMD en VELO leverde acht doelpunten op. Na een spectaculair duel nam VELO drie punten mee. De Wateringers wonnen met 5-3. Yacine Tazi opende voor de bezoekers op sportpark Suydervelt de score. Sven Verbeek bracht een comfortabele 0-2 voorsprong op het scorebord. Hierna kwam de inhaalrace van KMD. De aansluitingstreffer kwam op naam van VELO-doelman Boris van der Heijden. Nog voor de pauze bracht Mitch van de Wetering beide ploegen weer op gelijke hoogte. In de tweede helft zorgde Dylan Groen voor de voorsprong van KMD. VELO had het laatste woord. Dirk Lelieveld en vervolgens tweemaal Ferhat Sonmez zorgden voor een 5-3 overwinning.

De wedstrijd tussen Lyra en Maasdijk leverde pas in de laatste minuten een winnaar op. Lang leek het duel te eindigen op een 0-0 eindstand. Op sportpark De Zweth zorgde Kevin van Velden vijf minuten voor het verstrijken van de wedstrijd voor de openingstreffer. Een spannend slot volgde en uiteindelijk bracht routinier Coen van Mil de 2-0 eindstand op het scorebord.

De trainerswissel bij MSV'71 leverde direct een punt op na een spectaculair scoreverloop. In Delft leek de wedstrijd tegen Ariston'80 weer op een sof te eindigen. De thuisploeg leidde halverwege de wedstrijd met 3-0. Jack van der Vlugt scoorde de eerste treffer in een uitwedstrijd voor MSV'71 en gaf de ploeg weer hoop. Dit was van korte duur, want nog geen minuut later was het 4-1. MSV'71 rechtte de rug en begon aan een inhaalrace. In de laatste 25 minuten wist de ploeg terug te komen tot een 4-4 eindstand. Dave van Deursen, Wesley Tonhauser en Christiaan van der Pol (drie minuten voor tijd) zorgden voor een punt.

Verburch leed de eerste nederlaag van het seizoenen het was zuur voor de Poeldijkse ploeg. Quick Steps scoorde de winnende treffer diep in blessuretijd en dat na een inhaalrace van Verburch. De Haagse opponent opende in de eerste helft de score. Met nog ruim 20 minuten te spelen stond de 2-0 op het scorebord. Jim van de Bos zorgde vijf minuten voor tijd voor de aansluitingstreffer. Sander Bom bracht beide ploegen op gelijk hoogte. Dit was bij het verstrijken van de officiële speeltijd. Quick Steps wist in de blessuretijd toch nog de winst te pakken.

Vierde klasse D

Aan de Leeuwerik incasseerde Quintus de eerste nederlaag van het seizoen. De Rijswijkse ploeg Vredenbuch won met 3-0.