Veldkorfbal: eerste nederlaag ODO; Maassluis wint weer

ODO is de ongeslagen status kwijtgeraakt. De Maaslanders verloren de topper tegen Tilburg. Verder konden Valto en ONDO eveneens niet winnen van hun tegenstander. CKC Maassluis won voor de zesde keer op rij. Dijkvogels won ook.

Overgangsklasse B

Valto kreeg de derde nederlaag te incasseren. In Middelburg bleek ONDO te sterk voor de Lierse formatie. De ruststand was 13-12 voor ONDO. In het eerste kwartier na de pauze wist de thuisploeg het verschil op vier scores te brengen (18-14). ONDO liep verder uit (23-17) en Valto wist dit gat in het laatste kwartier niet meer te dichten en verloor met 27-23. Valto sluit de eerste helft van het seizoen op eigen veld af tegen Nieuwerkerk.

Eerste klasse E

Voor de derde keer op rij moest ODO de overwinning aan een tegenstander laten. Op het Julianasportpark was Tjoba te sterk voor de Westlandse ploeg. De bezoekers vertrokken met een 17-11 overwinning naar het prachtige 's-Heer Hendrikskinderen. Om het zaalseizoen met een goed gevoel te beginnen en het veldseizoen te eindigen zal ONDO in de laatste wedstrijd een resultaat moeten halen tegen Roda.

Tweede klasse H

De topper tussen ODO en Tilburg werd beslist in het voordeel van de bezoekers op sportpark De Commandeur. Beide ploegen hadden voorafgaand aan het zesde duel alle vijf wedstrijden in winst omgezet. Na 70 minuten korfbal bleek Tilburg te sterk voor ODO. Het verschil werd al in de eerste helft gemaakt. Tilburg ging met een 11-6 voorsprong de tweede helft in en gaf de thuisploeg geen kans om dichterbij te komen. Tilburg vertrok met een 19-14 overwinning. ODO sluit volgende week het buitengedeelte af tegen nummer drie DVS'69.

CKC Maassluis is de enige regioploeg die nog geen punten heeft verspeeld na zes wedstrijden op het veld en lijkt op weg te zijn naar het kampioenschap. Op het Wipperspark won de thuisploeg gemakkelijk van Korbatjo. Het werd na een 17-13 voordelige ruststand een 27-22 overwinning voor CKC Maassluis. Na afloop bleek dat nummer twee DES wederom punten had verspeeld (14-14 tegen Weidevogels) waardoor het verschil tussen koploper CKC Maassluis en DES is opgelopen naar vier punten. Volgende week gaat CKC Maassluis op bezoek bij nummer drie Weidevogels.

Derde klasse J

Dijkvogels blijft druk houden op runner up Ventura Sport. In Maasdijk won Dijkvogels met 10-8 van Gemini. Ventura Sport verloor de topper tegen koploper OZC met ruim verschil: 26-12. Overkanters Zuiden Combinatie uit Rotterdam lijkt op weg te zijn naar het kampioenschap. Dijkvogels sluit volgende week tegen Ventura Sport het veldseizoen voorlopig af.