Archief
Facebookpagina2015 vv Lyra

Facebookpagina2015 vv Lyra

Nieuwe kunstgrasvelden Lyra binnen jaar onbespeelbaar

De twee nieuwe kunstgrasvelden van voetbalvereniging Lyra in De Lier die vorig jaar september zijn opgeleverd, moeten nu alweer vervangen worden. Door grote gaten en slijtageplekken is het veld onbespeelbaar geworden. "Elke scheidsrechter zal dit veld afkeuren", zegt Piet Voskamp, beheerder van de club.

'Dankzij de nieuwe velden naar een hoger niveau', dat was het doel met de nieuwe velden bij Lyra. Maar die hoop lijkt door de snelle slijtage wat ambitieus. Ook een schok voor de gemeente Westland, eigenaar van de velden. "Het vorige veld was tien jaar oud en aan vervanging toe. Omdat de ambities van de club hoog zijn, besloten we te investeren in een duurzaam kwaliteitsveld uit Italië. Het is dan schrikken dat de velden, van 600.000 euro, dan al binnen een jaar versleten zijn", zegt Mark Valstar, specialist vastgoedbeheer van de gemeente.Tot opluchting van de gemeente besluit de leverancier dat het vervangen van de velden onder de garantie valt. "Er kwamen twee mensen van de Italiaanse fabrikant naar Nederland en die zagen al snel dat het mis was. Zij hebben daarom besloten dat de twee velden op de kosten van het bedrijf vergoed worden. Het kost de gemeente en vereniging helemaal niks", meent Valstar.

Nog wel zorgen

Maar Voskamp maakt zich nog wel zorgen over het vervangen van de velden begin september. "Dit betekent dat de teams vaker moeten uitwijken naar de gewone grasvelden, waardoor deze maximaal belast worden. Daardoor zullen de velden in de winterstop al helemaal versleten zijn. Maar er zijn afspraken gemaakt met de gemeente dat die velden extra onderhouden zullen worden. We hopen dat dit voldoende zal zijn", zegt hij als beheerder.

De kunstgrasvelden zullen om de beurt vervangen worden, zodat één van de twee beschikbaar blijft voor de voetballers. De werkzaamheden beginnen in september en zullen ongeveer drie weken per veld in beslag nemen.

Categorieen:
De Lier Westland Sport