Archief
Archief VV Lyra 3

Archief VV Lyra 3

Deze zomer vervanging 'probleemvelden Lyra'

Na jaren van uitstel worden deze zomer eindelijk de problematische kunstgrasvelden bij voetbalvereniging Lyra in De Lier vervangen. De velden zijn in 2015 aangelegd, maar bleken al na een jaar vrijwel onbespeelbaar te zijn door grote gaten en slijtageplekken.

De vorige velden waren tien jaar oud toen ze werden vervangen door de nieuwe duurzame kwaliteitsvelden uit Italiƫ. 'Dankzij de nieuwe velden naar een hoger niveau', was dan ook de doelstelling. Dat doel kon echter niet worden waargemaakt.

De vervanging van de velden bleek onder de garantie te vallen, dus was het de bedoeling om dit al in september 2016 te doen. Doordat de aannemer 'zijn zaken niet op orde' had, is dat echter geruime tijd uitgesteld. Door het herhaaldelijk repareren van de velden kon er wel gewoon op worden gevoetbald.

Aanvankelijk was het de bedoeling de velden vorig jaar zomer te vervangen, maar dat liep als gevolg van miscommunicatie mis. Nu gaat het werk dus wel door, bevestigt een woordvoerster van de gemeente Westland. "Het ingenieursbureau heeft inmiddels opdracht gekregen om voor de zomer te starten met de werkzaamheden."

Categorieen:
De Lier Westland Sport