Archief
Archief VV Lyra 2

Archief VV Lyra 2

Aannemer 'probleemvelden' Lyra aansprakelijk gesteld

De gemeente Westland gaat de aannemer van twee kunstgrasvelden op het sportpark van Lyra in De Lier via de rechtbank aansprakelijk stellen. De velden zijn in september 2015 aangelegd, maar bleken al snel zeer slecht bespeelbaar door grote gaten en slijtageplekken.

De vorige velden waren tien jaar oud toen ze werden vervangen door de nieuwe duurzame kwaliteitsvelden uit Italiƫ. 'Dankzij de nieuwe velden naar een hoger niveau', was dan ook de doelstelling. Dat doel kon echter niet worden waargemaakt.

De vervanging van de velden bleek onder de garantie te vallen, dus was het de bedoeling om dit al in september 2016 te doen. Doordat de aannemer 'zijn zaken niet op orde' had, is dat echter geruime tijd uitgesteld. Door het herhaaldelijk repareren van de velden kon er wel gewoon op worden gevoetbald.

Inmiddels speelt Lyra al ruim drie jaar op de velden. Door verschillende omstandigheden kunnen ze pas komende zomer worden vervangen. De gemeente gaat daarvoor een aanbesteding starten, zo is te lezen in de besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders. Tevens is besloten dat Lyra door deze problemen een bedrag van 19.288 euro aan huur niet hoeft te betalen.

Categorieen:
De Lier Westland Sport