Archief
WOS Media

WOS Media

Sosef bedwingt Maeslantkering 201 keer

Het recordaantal beklimmingen van de Maeslantkering op één dag is sinds deze zondag in handen van Paul Sosef. De Honselersdijker ging maar liefst 201 keer omhoog op de enige regionale 'berg' van formaat.

Met zijn record verbeterde Sosef de prestatie van Don Olsthoorn, die zaterdag eerder al 150 keer naar boven was gereden. Sosef heeft zes en een half uur over de Maeslantkering Challenge gedaan.

Sinds 's-Gravenzander Nico Mulder afgelopen maandag 100 keer omhoog reed, is de klim op de Maeslantkering in Hoek van Holland actueel onder regiorenners. De klim is 250 meter lang en kent een stijgingspercentage van 6 procent.

De vraag is hoeveel renners zich na afgelopen weekend nog aan een recordpoging durven te wagen. Met 201 beklimmingen op één dag staat het record van Paul Sosef ongekend scherp. "Onderweg hoorde ik van Nico Mulder, die mij kwam aanmoedigen, dat er al eens iemand (Maaslander Alex Roedoe op 10 juni 2016 - red.) tot 200 keer was gekomen. Daarom ben ik voor de zekerheid maar doorgegaan naar 201", aldus de Honselersdijker.

De 's-Gravenzandse wielersportzaak Van Scheijndel haakte afgelopen week ludiek in op de Maeslantkering Challenge. Sander van Scheijndel belooft een heuse klimgeit aan degene die aan het eind van de zomer de meeste beklimmingen op zijn naam heeft. Die geit moet overigens wel aan een kinderboerderij worden geschonken.

Sosef is niet overtuigd, dat 201 keer voldoende is voor de klimgeit: "Het kan best zijn dat morgen iemand in het Westland een vrije dag neemt en het probeert. Er fietsen hier gekken genoeg rond!"