Archief

Nieuwe kanshebber op klimgeit: Danny Voogt

Het recordaantal beklimmingen van de Maeslantkering op één dag is niet langer in handen van Paul Sosef. Hij ging zondag maar liefst 201 keer omhoog op de enige regionale 'berg' van formaat, maar is maandag ingehaald door Danny Voogt die 225 keer naar de top reed.

Het record van Sosef was nog geen 24 uur oud. Hij zei zelf eerder al: "Het kan best zijn dat morgen iemand in het Westland een vrije dag neemt en het probeert. Er fietsen hier gekken genoeg rond!" Dat is dus gebeurd. Voogt volbracht zijn missie binnen de acht uur om 225 keer omhoog te gaan. Dit is goed voor een afstand van 180 kilometer klimmen/dalen met 3919 hoogtemeter.

Sinds 's-Gravenzander Nico Mulder vorige week maandag honderd keer omhoog reed, is de klim op de Maeslantkering in Hoek van Holland actueel onder regiorenners. De klim is 250 meter lang en kent een stijgingspercentage van 6 procent. De vraag is of er nog andere enthousiastelingen zijn die het record van Voogt breken en er vandoor gaan met de (klim)geit van wielerwinkel Van Scheijndel.