Archief
WOS

Overeenkomsten getekend voor 280 nieuwe woningen in Westland

Deze week zijn er drie overeenkomsten getekend voor bouwprojecten in Westland. Er komen ongeveer 177 woningen in Waelpolder in 's-Gravenzande, 66 appartementen in Lierkwartier in De Lier en 37 appartementen in Heulpark in Kwintsheul.

Waelpolder, 's-Gravenzande

Dura Vermeer en Ontwikkelingsmaatschappij Het Nieuwe Westland tekenden voor 177 woningen in de Waelpolder. Het project bestaat uit een zorggebouw met 64 zorgeenheden en 6 beschut-wonen woningen, 40 huurappartementen in het middensegment en 67 koopwoningen. De bouw van deze woningen start eind 2024/ begin 2025, om vervolgens in de zomer van 2026 te worden opgeleverd. Eerder deze maand werd er ook al een plan voor deze wijk getekend, waarbij er 104 woningen gebouwd worden.

Lierkwartier aan de Singel, De Lier

In De Lier komen twee appartementengebouwen waar in totaal 66 appartementen in komen. Weboma, BPD Woningfonds en BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling ondertekenden woensdag de overeenkomsten voor de ontwikkeling van de nieuwe huurappartementen Aan de Singel. Zij gaan in april 2024 bouwen om naar verwachting in het derde kwartaal van 2025 de appartementen op te kunnen leveren. Deze gebouwen komen dus in de zelfde wijk, waar eerder ook al twee appartementengebouwen werden gebouwd voor 66 appartementen.

Heulpark, Kwintsheul

In Heulpark wordt in de zomer van 2024 gebouwd, zo melden Weboma, Van Mierlo en Wonen Wateringen. Dit is het eerste van twee gebouwen met sociale huur. In totaal komen er in dit gebouw 37 sociale huurwoningen. Het appartementengebouw komt centraal in het plan voor de wijk en komt te liggen aan het water en het park. Het gebouw bestaat uit vier verdiepingen en "past daarmee goed binnen het dorpse karakter van Kwintsheul".