Archief
Arcade

104 woningen in Waelpolder gebouwd via Bouwstroom

De 104 sociale huurappartementen in de Waelpolder in 's-Gravenzande worden gebouwd via de Bouwstroom. Corporatie Arcade en bouwer Boele & Van Eesteren hebben daarvoor vrijdag een overeenkomst getekend.

De Bouwstroom is een programma van corporatiekoepel Aedes en helpt woningcorporaties om sneller, slimmer en goedkoper te bouwen. In dit proces kiezen corporaties kant-en-klare woningconcepten in plaats van ieder project zelf te ontwikkelen. Verder drukken zij de bouwkosten door samen te werken, bijvoorbeeld door gezamenlijke inkoop van materialen en soms zelfs van complete woningonderdelen. Begin dit jaar ondertekenden twaalf woningcorporaties in Haaglanden hiervoor een samenwerkingsovereenkomst. Waelpolder is het eerste project binnen Haaglanden.

"Het bouwen van woningen heeft een hoge prioriteit in de regio Haaglanden. De Bouwstroom levert een grote bijdrage om de woningbouw te versnellen. Natuurlijk ben ik trots dat wij als Westlandse corporatie de aftrap doen binnen de Bouwstroom. Dit nieuwbouwproject geeft de vastberadenheid van Arcade en gemeente Westland aan om de huisvestingsuitdagingen aan te pakken", zegt directeur-bestuurder Wilfried Stribos van Arcade.

Start bouw in 2024

De 104 sociale huurwoningen worden verdeeld over twee appartementengebouwen. De bouw start in april 2024 en is naar verwachting in het vierde kwartaal van 2025 afgerond.