Archief
fotostudio Vlekke

fotostudio Vlekke

Bouw begonnen van 66 sociale huurwoningen in De Lier

Woningcorporatie Arcade is donderdag begonnen met de bouw van 66 sociale huurappartementen in de nieuwbouwwijk Lierkwartier in De Lier.

Daar komen onder de naam Liermolen twee appartementengebouwen van drie verdiepingen. De appartementen krijgen een woonkamer met open keuken, één of twee slaapkamers en variëren in grootte van circa 55 tot 78 m2. Wie wil wonen in Liermolen moet nog even geduld hebben. De woningen worden naar verwachting over anderhalf jaar opgeleverd en enkele weken voor oplevering geadverteerd op Woonnet Haaglanden.

Volgens wethouder Ben van der Stee, die bij het slaan van de eerste paal aanwezig was, zijn de sociale huurwoningen meer dan gewenst en nodig in Westland. “Het gaat om relatief kleine en betaalbare woningen waar een groot tekort aan is. Dit betekent een thuis voor mensen die op nu op een woning wachten, denk aan senioren en starters.”

Volgend jaar start Arcade ook met de bouw van 42 sociale huurappartementen en 20 vrije sector huureengezinswoningen aan de Sportlaan in De Lier.