Archief
PR

PR

Jonge talentvolle sporters: Sem Esselink

De 17-jarige Sem Esselink uit Naaldwijk kan een aardig balletje trappen. De voetballer begon op zijn zesde bij Westlandia en bleek veel talent te hebben. Inmiddels speelt hij bij Sparta Rotterdam en kwam hij uit voor Nederland onder 17.

Een van Esselink’s hoogtepunten kwam vroeg in zijn carrière: "bij Westlandia in de onder 13 wonnen we vrijwel alles. Naast verschillende toernooien werden we kampioen, wonnen we de KNVB-beker, en werden we Westlands kampioen." Inmiddels speelt hij bij Sparta, waar hij ook geselecteerd werd voor het Nederlands elftal.

De centrale middenvelder was daarom ook maar wat blij dat hij eerder dit jaar met Nederland onder 17 mee mocht naar het Europees Kampioenschap in Hongarije, maar "helaas vielen de resultaten tegen." Nederland speelde in de groepsfase gelijk tegen Kroatië en verloor daarna van Engeland en Zwitserland. Esselink mocht in alle drie de wedstrijden invallen.

Tekst gaat verder onder de foto.

PR

Om zo goed te worden traint de Naaldwijker hard: "Ik train vier keer per week: op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en speel een wedstrijd op zaterdag." Deze trainingen bestaan dan uit veldtrainingen, krachttrainingen, conditietrainingen en op vrijdag een training specifiek op de wedstrijd van zaterdag.

Toekomst

Bij Sparta onder 18 speelde Esselink dit seizoen negen wedstrijden, waarvan één als invaller. Zijn ploeg staat momenteel op de zevende (van acht) plaats in de onder 18 divisie. In de toekomst hoopt de Westlander uit te komen voor het eerste van Sparta, maar dat duurt volgens hem nog wel even: "Ik moet mijn officiële debuut nog maken voor Jong Sparta, dus alles stap voor stap."

De komende weken spreekt de WOS met verschillende talentvolle sporters uit onze regio tussen de 13 en 18 jaar oud. Ben of ken jij een sporter die niet mag ontbreken in deze serie? Tip ons dan via nieuws@wos.nl.

Lees ook de andere artikelen in deze serie.

- Boet Groenewegen, Shorttrack
- Mats Duwel, Badminton