Archief
WOS

Drie festivalweekenden op terrein Wollebrand

Er worden in 2024 drie grote festivals gehouden op het gemeentelijke evenemententerrein De Wollebrand in Honselersdijk. Dat blijkt uit de evenementenkalender Westland die donderdag is gepubliceerd.

Op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni staat Downtown Westland gepland, georganiseerd door de Rembrandt Pub in Naaldwijk. De organisatie verwacht op beide dagen zo'n 1.500 mensen.

Een ander nieuw evenement wordt georganiseerd door de mensen achter de feestweken van Kwintsheul, Honselersdijk en Cannes Outdoor. Een naam voor het festival is nog niet bekend, maar het is in elk geval feest op donderdag 27, vrijdag 28 en vrijdag 29 juni. Er is plek voor maximaal 2.000 mensen. Voor alle duidelijkheid: de Honselse Feestweek gaat gewoon door in het dorp, dit mogelijke festival is vooral gericht op de jeugd.

Het derde festival is van 26 tot en met 28 september het Oktoberfest Westland.

Savanna

In 2023 stonden er ook al meerdere festivals gepland op het terrein, maar een aantal daarvan werden afgelast. Organisator Glenn Luisman noemde De Wollebrand afgelopen voorjaar ongeschikt voor een festival, vanwege de slechte kwaliteit van de ondergrond. Daarom gingen Savanna en het Wollefestival niet door. De edities van diezelfde festivals in september werden eveneens afgelast, toen vanwege een tegenvallende kaartverkoop.

Evenementenkalender

De evenementenkalender geeft een overzicht van evenementen in Westland waarbij minimaal 600 bezoekers worden verwacht en/of evenementen die worden georganiseerd op twee of meer achtereenvolgende dagen.
Voor 2024 zijn er 90 zogenoemde principeverzoeken bij de gemeente ingediend. Uiteindelijk zijn er 83 evenementen op de kalender geplaatst. Zes evenementen zijn niet op de kalender geplaatst, omdat er minder dan 600 bezoekers worden verwacht.

Enkele grote evenementen die op de planning staan:

  • 29 maart: Bass Chaserz Birthday Bash / Après ski winter festival (Hooghe Beer in Kwintsheul);
  • 9 mei: ZeevonQ Outdoor Strandopening (strand 's-Gravenzande);
  • 25 en 26 mei: De Westlandse Ride (startlocatie Westland Wil Vooruit);
  • 7 en 8 juni: Hard Gaat-ie Festival (ijsbaan De Lier);
  • 29 juni: Herrie op de Prairie (Olsthoorn Ranch);
  • 2 augustus: Westlands Grootste vrijdagmiddagborrel / Corso Festival (Hooghe Beer Kwintsheul);
  • 10 augustus: A Local Swim Westland (De Lier).

Een plaats op de evenementenkalender betekent overigens niet dat een festival per se doorgaat. Er moet nog wel een vergunningtraject worden doorlopen.

Bekijk de hele evenementenkalender hier.

Wielerronde Poeldijk tijdens feestweek

De wielerronde van Poeldijk leek volgend jaar niet door te kunnen gaan, maar de koers staat gewoon weer op de kalender. Wel op een andere datum. Waar de wedstrijd andere jaren eind juli op de planning stond, is nu gekozen voor eind augustus. In dezelfde week wordt ook de Feestweek Bij Barth, de feestweek van Poeldijk, gehouden.

Categorieen:
Nieuws Cultuur Westland