Archief
PR Savanna

Savanna en Wollefestival afgelast, tegenvallende verkoop

De festivals Savanna en Wollefestival, die in september zouden moeten plaatsvinden, zijn afgelast. Dat heeft de organisatie op haar website laten weten.

In een bericht op de websites van beide festivals meldt de organisatie: "Dit besluit valt ons zwaar en we betreuren het, op zijn zachtst gezegd, ten zeerste."

Afgelopen mei werden de lente-edities van beide festivals ook al door de organisatie geannuleerd. Toen werd als reden gegeven dat de grond van het evenemententerrein de Wollebrand niet geschikt was. Al sprak de gemeente dat tegen. Van de gemeente mochten de festivals namelijk gewoon doorgaan.

Factoren

Nu spelen andere factoren mee in het besluit om de festivals te annuleren. Zo is er sprake van een te langzame verkoop. "Bovendien zijn de kosten voor materiaal en andere benodigdheden de afgelopen tijd aanzienlijk gestegen, waardoor het voor ons financieel onhaalbaar is geworden om de festivals door te laten gaan", valt er te lezen op de website.

Terugbetaling

De organisatie meldt dat het besluit een teleurstelling is. "Ons toegewijde team heeft er alles aan gedaan om een fantastisch evenement voor te bereiden en we keken enorm uit naar je komst."

Mensen die al een ticket hadden, worden per mail geïnformeerd over de terugbetaling van de tickets.